TOPKÆRGAARD økologi | social økonomisk virksomhed | øko haverne | gårdbutik

TOPKÆRGAARD

FØLG OS PÅ FACEBOOK, SÅ GÅR DU IKKE GLIP AF NOGET

KLIK HER

TOPKÆRGAARD

HISTORIEN BAG

TOPKÆRGAARD – ET FAMILIEFORETAGENDE MED HØJT TIL LOFTET

Med mere end 70 år tilsammen på arbejdsmarkedet og en bred vifte af kompetencer, har vi, Topkærgaard teamet en solid ballast.
En ballast, ikke bare på livet, men også en stærk tro og viden om hvad der kan fungere og virker både for mennesker og naturen.

Vi har etableret Topkærgaard, som den rummelige økologiske landejendom med højt til loftet, respekt for naturen og med stor mangfoldighed.
For at vise det kan lades sig gøre at tænke og leve bæredygtigt… også endda med flere generationer samlet på et sted.

 

 

Topkærgaard ligger smukt med udsigt over/midt i det skønne landskab ved Kasted – mellem Skejby og Tilst. Kun 8 km fra Aarhus C. Gården drives af to familier bestående af 3 generatio-ner; Kim & Lene, Anders, Sille & Clara.

På Topkærgaard driver vi udover vores socialøkonomiske virksomhed, et økologisk landbrug og en 100% økologisk gårdbutik.

I vores socialøkonomisk virksomhed, afhjælper vi borgere i afklarings og ressourceforløb. Her vægtes mennesker, dyrevelfærd og økologi højst og vi lever efter udsagnet:

”Jorden har vi lånt af vores børnebørn”

Bedriften på gården består pt. af køer, får, lam, geder, grise, høns, ænder og gæs og heste samt 45 ha jord, som netop er omlagt til økologisk.

 

Vi forvente ligeledes at starte egne produktioner op i året 2018. I gårdbutikken finder man over 1200 varenumre. Her har vi alt fra frugt/grønt, plejeprodukter, snacks & chokolade, kød fra både kylling, gris, ko & lam, øl & vin, baby produkter, rengøringsartikler og komposterbar poser, ligesom kolonialsortimentet er stort.

I Topkærgaard gårdbutik, bestræber vi os på at have lokal produceret produkter og så vidt muligt danske. Vi kender til hvert et produkt på vores hylder og kan ligeledes vejlede i helsekost og ernæring.

På gården har vi i forår og sommer perioden dyre-hold på gården, som er frit skue til alle vores dejlige besøgende. Her kan børnene få lov til at sige hej og snakke med dyrene, gå en tur på den store mark og opleve en økologisk bondegård.

 

TOPKÆRGAARD - DIN ØKOLOGISKE GÅRDBUTIK

Samarbejdspartner - økologisk totalleverandør Grøn Fokus

”Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.”

Økologisk Arealtilskud – Pleje af græs og naturarealer